(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Shepherds pie neboli Pastýřův koláč
Potřebné ingredience
400 g mletého masa
1 kostka hovězího bujonu
1 střední mrkev
2 střední cibule
1 větší stroužek česneku
2 lžíce rajského protlaku
3 lžíce nakrájených sušených rajčat
1 dcl vody
500g brambor
mléko
2 plátky másla
olej
sůl
pepř
tymián
bazalka
Postup přípravy
Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme na plátky nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a restujeme do měkka. Přidáme sušená rajčata, protlak, vodu a bujon. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme brambory. Uvaříme brambory, rozšťoucháme s trochou mléka a máslem. Na troše oleje osmažíme cibulku dozlatova, slejeme přebytečný olej, přidáme do kaše a zamícháme. Kaše musí být hustější než klasická bramborová kaše.
Hotové maso dáme do zapékací mísy, urovnáme a nahoru pokryjeme kaší. Uhladíme a ozdobíme ornamenty vidličkou. Pečeme při 200°C asi 20-30 minut.
Můžeme podávat s nakládanou okurkou
Mezitím si připravíme brambory. Uvaříme brambory, rozšťoucháme s trochou mléka a máslem. Na troše oleje osmažíme cibulku dozlatova, slejeme přebytečný olej, přidáme do kaše a zamícháme. Kaše musí být hustější než klasická bramborová kaše.
Hotové maso dáme do zapékací mísy, urovnáme a nahoru pokryjeme kaší. Uhladíme a ozdobíme ornamenty vidličkou. Pečeme při 200°C asi 20-30 minut.
Můžeme podávat s nakládanou okurkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé